Kinderopvang Klein & Fijn Someren kleinschalige gastouderopvang

kleinschalige, flexibele, professionele gastouder-opvang in Someren

Wat doe ik?

Ik bied dagelijks opvang aan ongeveer 4 kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Ik vind het belangrijk om goed naar de kinderen te kijken en te luisteren. Hierdoor weet ik wat zij van mij nodig hebben om zich optimaal te ontwikkelen. Kinderopvang Flein & Fijn is een erkende Kiki kinderopvang. Dit houdt in dat ik werk met VVE Kiki.

20170121_162225

VVE staat bij het programma Kiki voor Veelzijdige Voorschoolse Educatie. Aan de hand van maandelijkse thema’s leren kinderen nieuwe woorden en vaardigheden. De thema’s sluiten goed aan bij de belevingswereld van de kinderen en bij de tijd van het jaar. De seizoenen en de belangrijke feestdagen komen natuurlijk uitgebreid aan bod, maar ook thema’s zoals het verkeer, vormen en kleuren, ziek zijn en dieren komen voorbij. Bij elk thema worden alle ontwikkelingsgebieden gestimuleerd en worden activiteiten aangeboden die aan te passen zijn voor elke leeftijd en elke ontwikkelingfase. We maken gebruik van woordkaarten en een themakast. In deze themakast verzamelen we elke maand spullen die met het thema te maken hebben. Beer Kiki staat in elk thema centraal. Zij biedt de kinderen elke dag leuke activiteiten aan, passend bij het thema van dat moment.

20170109_101538 20170109_094555

 

Verder maak ik veel gebruik van spelbetrokkenheid. Dat houdt in dat ik beschikbaar ben voor de kinderen tijdens hun vrij spel, door op de grond te gaan zitten en met ze mee te spelen. Hierdoor kan ik bepalen wat ze van mij nodig hebben om hun spel te verdiepen of uit te breiden.  De kinderen leren hierdoor nieuwe vaardigheden en worden optimaal gestimuleerd in hun ontwikkeling.