Kinderopvang Klein & Fijn Someren kleinschalige gastouderopvang

kleinschalige, flexibele, professionele gastouder-opvang in Someren

slapen en verzorgen

Slapen:

De kinderen volgen zo veel mogelijk hun eigen slaapritme, zoals zij dat van thuis gewend zijn. De kinderen slapen in het speciaal voor hen ingerichte slaapkamertje, in een van de 4 bedjes. Elk kind krijgt een vaste slaapplek, zodat dit ook een vertrouwd en veilig plekje voor hen wordt. Het kan wel zo zijn dat er op de dagen dat uw kind er niet is, een ander kindje in hetzelfde bedje slaapt. Het beddengoed wordt dan vanzelfsprekend verschoond, zodat ieder kind een fris en schoon bedje heeft.

De kleine kinderen slapen zoveel mogelijk in de bovenste bedjes. De grotere, oudere kinderen in de onderste bedjes. Dit bevordert hun zelfstandigheid, omdat zij zelf in de bedjes kunnen gaan liggen en er zelf uit kunnen komen en het is ergonomisch verantwoord voor mij.

De kinderen slapen in een slaapzak die u van thuis mee neemt en/of eventueel een pyjama. Hun eigen knuffel en/of speentje mag natuurlijk mee naar kinderopvang Klein & Fijn.

Verzorgen:

De kinderen worden regelmatig verschoond, of als ze bezig zijn met zindelijk worden of al zindelijk zijn, gaan ze naar het toilet of op het potje. Het toilet is voorzien van een ingebouwde brilverkleiner. Luiers dient u zelf mee te nemen. U kunt er voor kiezen om een pak luiers mee te nemen, voorzien van naam, of voldoende luiers in de verzorgingstas te doen. Luierdoekjes en sudocrème zijn aanwezig. Indien u liever een ander merk crème gebruikt, verzoek ik u deze mee te geven. Een setje reservekleding in het mandje of in de verzorgingstas van uw kind is erg fijn.